RESEPI :
LEMPENG OAT
mangkuktingkat.com
1 cawan rolled oat - hendaklah dikisar
halus
1/2 cawan tepung gandum - diayak
air secukupnya
sedikit garam
kari daging/ikan
1.Campurkan kesemua bahan tersebut dan
bancuh dengan air
2. Panaskan non-stick pan, masukkan anggaran tiga sudu adunan ke dalam pan.
3. Ratakan keseluruh pan, ketebalan lempeng mengikut kehendak kita.
4. Masak sehingga agak garing tapi sebab adunan ni ada oat, dia tak akan
garing macam lempeng biasa.
5. Letakkan sedikat kari daging/ikan atau sedikit sambal (mengikut kesukaan) atas lempeng tersebut untuk kita makan bersama lempeng oat tersebut.
6. Siap untuk dihidang untuk dimakan bersama keluarga
Ianya sesuai untuk minum pagi atau petang.
Ianya sesuai untuk minum pagi atau petang.
Selamat Mencuba
www.mangkuktingkat.com
No comments:
Post a Comment